duminică, 21 iunie 2009

Politia

Ma uitam zilele astea la o stire cu un politist care cerea actele unui pustan recalcitrant , care bineinteles era foarte smecher intr-o Dacie din care curgea tabla .Chiar si o masina mai fitoasa l-ar fi pus in aceeasi lumina . Intr-un stat de drept una din principalele atributii sau puteri ale statului este protectia cetateanului impotriva violentei . Se cunosc legendele despre politia germana , care nu poate fi in nici un caz luata in gluma atunci cand se afla in actiune .

In Romania , politistii se considera un fel de oameni foarte importanti prin ei insisi , numai faptul ca sunt politisti si trebuie sa impuna respect , pentru ca de , ei sunt parte a sistemului , "face" parte din "notabilitati" , uitand ca ei sunt importanti prin misiunea lor . Sa nu uitam ca in fruntea lor se afla ministrul care a gasit un incarcator al unui mare spion international intr-o oala cu ciorba , in urma unei miscari in forta a celor responsabili . Misiunea acestui spion cu o pregatire contrainformativa era , bineinteles , jefuirea unei case de schimb valutar din Romania . Probabill ca acest ministru a crezut ca si spionii sunt manelisti ca el ( nu am nimic impotriva manelistilor, e doar un exemplu plastic . de fapt am , dar am zis sa nu fac discriminari ) .

Sunt convins ca politistii iau banii degeaba , si mai ne prezinta si filme la televizor , un fel de alibi , de, deformatie profesionala , ca drept dovada ca ei lucreaza foarte tare pentru linistea noastra , bagand spaima in infractori . Si tot acel dotat intelectual ministru afirma ca ar trebui sa fim fericiti , ca totusi in Romania rata infractionalitatii e mai mica decat in tarile civilizate din vest . Mie unul imi vine sa-l iau la bataie , dar ma abtin , ca pot sa fiu arestat , si in urma unui proces pot sta dupa gratii ani intregi , asa cum patesc infractorii in aceasta tara .

Pe de alta parte sunt sigur ca nici un alt om nu ar face o branza mai mare in acea functie . Pentru ca la noi statul nu exista . Intr-o tara normala ,statul trebuie sa fie puternic in niste treburi , printre care domnia legii . In afara de domnia legii , puterea lui asupra noastra ar trebui sa fie nula . Trebuie sa ne asigure protectia impotriva agresiunii , si trebuie sa ne creeze conditiile pentru existenta unui mediu economic , cam ceea ce Romania nu are .

In cine are cea mai mare incredere populatia Romaniei ? In biserica si armata . Politie , armata , militie ... Deci , sa profitam , tovarasi . De ce sa ingrasam porcul in ajun ? Putem manca in voie cu totii , fara sa facem dracului nimic , atata timp cat fraierii "dorm" linistiti .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu